IV. Disiplinlerarası Uygulamalı Veri Madenciliği Çalıştayı’na Davetlisiniz!

25 Ağustos – 1 Eylül 2019, Turunç, Muğla
https://verimadenciligi.tovak.org/

Günümüzde yalnızca bilginin toplanması, depolanması ve klasik sorgu yöntemleri ile bu ilgilere ulaşılması yetmemektedir. Kamu ve özel sektörde yer alan organizasyonların ellerinde bulunan büyük veriden (big data) ileriye dönük tahminlerde bulunması, çıkarım yapmayı sağlayacak gizli örüntüleri elde edebilmesi önem taşımaktadır. Veri madenciliği fazla miktardaki veri arasından işe yarar bilginin çıkarılabilmesi için çeşitli yöntem ve teknikler sunmaktadır. Veri madenciliği uygulamaları ise kamu ve özel sektörde günden güne yaygınlaşmaktadır.

IV. Disiplinlerarası Uygulamalı Veri Madenciliği Çalıştayı 2019; veri madenciliği ve R programlama dili ile ilgili temel bilgileri vermeyi, verinin analizlere hazırlanma sürecini, özellikle sınıflandırma ve kümeleme konusunda sıkça kullanılan teknikleri, yapılan analizlerden elde edilecek sonuçların nasıl doğrulanacağını ve bu sonuçların nasıl görsel biçimde sunulacağını aktarmayı amaçlamıştır.

Çalıştay; Türkiye Bilişim Derneği İstanbul Şubesi Veri Bilimi Çalışma Grubu, Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı (TOVAK) ve İstanbul Gelişim Üniversitesi işbirliği ile TOVAK Uluslararası Marmaris Akademisi‘nde gerçekleştirilecektir. 25 Ağustos 2019 Pazar (Giriş) – 1 Eylül 2019 Pazar (Çıkış) tarihleri arasında yapılacak çalıştay ücreti;

  • odalarda kişi başı konaklama,
  • kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği,
  • hafta sonu (cumartesi günü) tekne gezisi,
  • gala (barbekü) gecesi

olmak üzere toplam ücret 2400TL‘dir.

Çalıştaya ait taslak program yayınlanmıştır. Bu yıl çalıştayın ilk gününün veri madenciliği ve R programlama diline giriş üzerine olması planlanmıştır. Çalıştay boyunca eğitmenler, taslak programda belirtilen konu başlıkları çerçevesinde önemli algoritma ya da algoritmaların teorisi hakkında bilgi verecek, R dili ile uygulamasını sektörel bir örnek üzerinden anlatacaktır. Katılımcılar ise anlatılan örnek uygulamayı kendi dizüstü bilgisayarlarında gerçekleştirme fırsatı bulacaktır. Eğitmenler öncülüğünde gerçekleştirilecek grup çalışmalarıyla R programlama dilinde veri madenciliği uygulamalarının pekiştirilmesi hedeflenmektedir. Ayrıca çalıştayda, yapay zekâ konusuna fütüristik yaklaşımları üzerine beyin fırtınasının yapılacağı bir yuvarlak masa toplantısı da düzenlenecektir. Akşamları, ilgilenen gruplar ile yapay zekâ ve yapay zekânın geleceği konusunda fütürist yaklaşımlarla ilgili sohbetler yapılacaktır.

Çalıştay ön kayıtları başlamıştır. Ön kayıt formunu doldurulduktan sonra çalıştay kaydının kesinleşmesi, çalıştay ücretinin ödendiğini gösteren dekontun vmyazokulu@gmail.com adresine gönderilmesiyle gerçekleşecektir (15 Mayıs 2019 tarihine kadar 500TL’lik ön ödemenin yapılması gerekmektedir).

Çalıştay ile ilgili daha detaylı bilgiye https://verimadenciligi.tovak.org/ adresinden ulaşabilirsiniz. Her türlü sorunuzu vmyazokulu@gmail.com adresine gönderebilirsiniz.

EK: Çalıştay posteri